У Львові просять створити парк захисникам України у Шевченківському районі

парк55
фото ілюстративне

Волонтери та ветерани російсько-української війни просять створити на вулиці Під Голоско у Львові парк пам'яті українським Героям, а також побудувати меморіал.

Петиція про це з'явилась 25 січня, зареєструвала її голова обласної спілки соцзахисту бійців АТО та сімей загиблих Богдана Сірків.

«На превеликий жаль, на 8-му році війни у місті Львові досі немає жодного монументу чи пам’ятного знаку в знак шани новітнім Героям – учасникам російсько-української війни. Ми, ветеранська та волонтерська спільнота Львова, просимо підтримати створення на вул. Під Голоско парку Захисникам і Захисницям України та побудувати їм меморіал», - наголошують автори документу.

Нагадуємо, згідно із ухвалою міськради Львова від 23 квітня 2015 року на вул. Під Голоско зарезервовано ділянки за учасниками російсько-української війни.

«Учасники АТО/ООС просять у чиновників та депутатів міської ради віднайти рівнозначну (погоджену з ними) земельну ділянку площею 0,76 га в іншому місці (в межах м. Львова), а на ділянці по вул. Під Голоско створити парк Захисникам і Захисницям України (з побудовою їм меморіалу). Для будівництва парку і меморіалу провести архітектурний конкурс та всі інші необхідні законні і демократичні процедури», - сказано у тексті петиції.

На момент публікації новини петиція набрала 15 з п'ятиста необхідних для розгляду в мерії підписів. Збір підписів триватиме ще 60 днів, тобто до 25 березня.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: