Посольство США рекомендує американцям залишити Україну

7382761bd0ad8b5a393bfcd237c91

У посольстві США в Україні оприлюднили рекомендації для своїх громадян залишити Україну через «непередбачувану» безпекову ситуацію з російськими військами на кордонах.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«Безпекова ситуація в Україні й надалі лишається непередбачуваною через загрозу російських військових дій і може погіршитися дуже швидко. Посольство США наполегливо просить громадян Штатів розглянути можливість від’їзду з України комерційними рейсами чи приватним транспортом», - йдеться в повідомленні.

Якщо ж американці не мають коштів на виїзд, то у посольстві пропонують позику на придбання квитків на літаки чи інший транспорт.

Водночас дипломати попросили американців, які вирішили залишитися в Україні, зареєструватися на сайті посольства в спеціальному електронному реєстрі. За їхніми словами, це має полегшити спілкування в разі погіршення ситуації.

Крім того, в повідомленні радять стежити за міжнародними та українськими ЗМІ, а також соціальними мережами на випадок раптових воєнних дій з боку Росії.

Тих американців, які залишаться в Україні, просять заповнити онлайн-форму, аби посольство були із громадянами на зв'язку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: