В Україні пропонують впровадити шестиденний робочий тиждень

Шеремета
Фото: сторінка Павла Шеремети в мережі Facebook

Український економіст, ексміністр економічного розвитку і торгівлі Павло Шеремета пропонує запровадити шестиденний робочий тиждень в Україні. А також скоротити кількість вихідних та святкових днів у році.

Про це він заявив під час телевізійного проєкту «Незалежність 30: там, де нас нема». На думку економіста, для того, щоб перемогти у російсько-український війні, зокрема, необхідно збільшити ефективність праці та відмовитись від практики перенесення святкових днів, якщо вони припадають на вихідний.

«Оскільки ми є в стані війни, я запропонував би країні або, як мінімум, розпочав би діалог з цього приводу: повернутись до шестиденного робочого тижня. Тому що я не знаю країни в світі, яка виграє війни з вихідними не тільки на два дні, на суботу та неділю, а ще й додати всі українські вихідні!» – наголосив Павло Шеремета.

Як приклад він наводить Польщу та Південну Корею: «Між іншим, два приклади: Південна Корея перейшла з шестиденного робочого тижня на п’ятиденний лише 2005 року. Польща не переносить вихідні, якщо вони припадають на неділю. Тому що Польща також розуміє, що їм треба доганяти. Ми маємо п’ятиденний робочий тиждень, ми маємо всі ці свята, вони всі переносяться. Треба поставити собі ціль – щоб до 2040 року ми «» наш ВВП, підняли зарплати і не тільки спеціалістам в міністерствах, але й вчителям, лікарям, тим, хто працює в державних організаціях», – наголосив ексміністр економічного розвитку.

Нагадаємо, цього року в Україні 116 офіційних вихідних, 103 із них – суботи та неділі. 13 інших вихідних припадають на будні та офіційні святкові дні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: