Чи отримають медики надбавки до зарплатні у січні, які обіцяв уряд

IMG_2045-696x464

Медичні працівники, які у січні отримали стандартний аванс, отримають усі необхідні надбавки наприкінці місяця разом із заробітною платою.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Віктор Ляшко на брифінгу 26 січня.

«Сьогодні наша головна мета, щоб кожен медичний працівник у кожному куточку країни вже за січень отримав гарантовану урядом ринкову заробітну плату. Відразу хочу заспокоїти медиків, які отримали цього місяця стандартні аванси без підвищення. Усі нарахування та надбавки будуть виплачені наприкінці розрахункового місяця разом із заробітною платою», – сказав Ляшко.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року зарплати медиків зросли до 13,5 тисячі гривень для середнього медперсоналу та 20 тисяч гривень – для лікарів. Рішення ухвалив Кабмін.

Водночас деякі керівники комунальних установ переводять медпрацівників на пів ставки, пояснюючи це нібито відсутністю коштів. Через це в установах чотирьох областей та Рівного готуються до проведення перевірок.

У разі, якщо медзаклад з об’єктивних причин не здатен забезпечити мінімальний рівень зарплатні – йому буде надане додаткове фінансування. Але МОЗ перевірятиме, який обсяг коштів лікарня отримала від НСЗУ та який відсоток від цієї суми спрямований на зарплати. Лікарні, які мають значні залишки коштів на рахунках, але чомусь не спрямовують їх на виплату зарплат, перевірить Держаудитслужба.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: