Дівчинку з онкологією з львівської лікарні вивезли до США на лікування

272790871_3885219058369055_1454637015153479590_n
Фото:Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Онкологи Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр успішно транспортували дитину з пухлиною головного мозку на лікування у США.

Про це розповіли на сторінціі Чорнобильської лікарні на Дністерській.

«11-річну дівчинку з Івано-Франківська, яка з вересня минулого року перебувала на лікуванні у Клініці Дитячої Онкології та Трансплантації Кісткового Мозку, доправили у дитячу лікарню ім. Анни і Роберта Лурі у Чикаго для проведення високоякісної променевої терапії», - йдеться в повідомленні.

Дитина потрапила до львівської лікарні у дуже важкому стані. Лікарям-онкологам вдалось покращити її стан: вони застосували спеціальну хіміотерапію, паралельно – реабілітацію та супровідну терапію, додають медики.

Тож фахівці тривалий час готували дитину до перельоту. І обрали оптимальний час, щоб здійснити задум.

«Транспортування хворих з пухлинами мозку пов’язано із багатьма ризиками. Цей складний і відповідальний процес вимагає насамперед фаховості лікарів, і готовності батьків ризикувати заради одужання: дитина виявилась вразливою до будь-яких провокативних факторів. Та лікарі Центру і батьки підлітка знайшли спільне рішення. Під час перельоту дівчинку супроводжувала лікар-онколог Христина Запоточна – зі Львова і аж до американської клініки. А під час польоту застосовувала спеціально підготовлені ліки, щоб не допустити декомпенсації стану дитини», - пояснюють у лікарні.

Зараз лікування дитини триває. Лікарі обох шпиталів погодили спільний план лікування і домовились про спільну стратегію боротьби із хворобою. Американські лікарі інформуватимуть онкологів ЗУСДМЦ про методику та хід лікування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: