«Фантомні» патрулі виписали майже тисячу штрафів за перший день роботи

272298931_4770557409697735_781312603446167992_n
Фото: Антон Геращенко

«Фантомні» патрулі вже почали свою роботу: лише за перший день вони зафіксували майже тисячу порушників правил дорожнього руху.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

За даними Геращенка, за перший день роботи чотирьох автомобілів «Фантом» було виписано 990 адмінпостанов про перевищення швидкості.

На відміну від стаціонарних камер автофіксації перевищення швидкості, які встановлені в місцях підвищеної концентрації ДТП і є загальновідомими, завдання «Фантомів» — раптово фіксувати перевищення швидкості водіями.

«Завдання «Фантомів» — це не збирати гроші до казни, а робити дороги України безпечнішими», — пише Геращенко.

У 2022 році планується закупити ще 30 автомобілів «Фантом», а в 2023 ще 50, чого, на думку чиновника, буде достатньо для створення умов для раптового контролю швидкості в потоці, разом з використанням напівавтоматичних камер «Truecam».

За його словами, на додачу до стаціонарних камер контролю швидкості, та «Фантомів» зараз розробляється законопроєкт про вимірювання середньої швидкості транспортного засобу на певних відрізках автомагістралей.

Таким чином водій буде знати, що не можна перевищувати швидкісний режим на цьому відрізку і наражати на небезпеку себе та інших учасників руху.

Фантомні патрулі — поліцейські автомобілі без будь-яких розпізнавальних знаків. Вони оснащені спеціальним обладнанням і здатні заміряти швидкість автомобілів у русі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: