Навчально-практичний центр профтеху в Турці облаштували за майже півтора мільйона

_1643281290_613x321_3_0_nw

У Турківському професійному ліцеї відкрили сучасний навчально-практичний центр з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування».

У Львівській облдержадміністрації кажуть: на створення центру виділили 1 млн. 340 тис грн, з яких 840 тис грн – субвенція з державного бюджет, 500 тис грн - співфінансування з обласного бюджету.

Там навчаються 537 учнів.

Навчально-практичні центри (НПЦ) – це частина приміщень закладу професійної освіти з новим обладнанням та технікою. Там учні проводять практичні заняття, а дорослі – підвищують кваліфікацію або перенавчаються. Створення НПЦ розпочалось у 2016 році. З цього часу Уряд системно інвестує кошти за цим напрямом».

Зазначимо, що у 2021 році з обласного бюджету також виділили 1 млн 250 тис грн на капітальний ремонт даху адміністративного корпусу ліцею, а за кошти державної субвенції у сумі 300 тис грн облаштували кабінет математики.

Навчально-практичний центр складається з двох майстерень для проведення практичних занять та кабінету для теоретичної частини навчання.

Довідково

Професійно-технічний навчальний заклад «Турківський професійний ліцей» відкрили 1966 року. Тут готують фахівців енергетичного спрямування - електромонтерів сільської електрифікації, електромонтерів лінійних споруд з монтажу та експлуатації лінійних електропередач  високої напруги і контактної сітки та електромонтерів-лінійників з монтажу та експлуатації лінійних електропередач  високої напруги і контактної сітки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: