Латвія планує відправити до України своїх військових

latvia-military
Фото з відкритих джерел.

Міністерство оборони Латвії підготувало проект Сейму про рішення відправити військовослужбовців Національних збройних сил на навчальну операцію в Україні.

Агентство LETA з'ясувало, що Міноборони направило проєкт на узгодження Міністерству фінансів, Міністерству юстиції та Міністерству закордонних справ, повідомляє Delfi.

Проєкт передбачає участь НЗС Латвії в канадській операції Unifier на території України. Планується, що війська будуть відправлені на термін, встановлений у рішенні Канади про дію операції.

Проєкт про рішення Сейму ще має бути розглянутий урядом.

Представник Міноборони Каспарс Галкінс підтвердив агентству, що раніше відповідно до прохання українського уряду була організована операція армії Канади для підтримки оборонних сил України.

Мета операції-допомога в навчанні сил безпеки, вдосконалення і посилення їх можливостей. Латвія також планує брати участь у цій операції, щоб внести свій внесок у зміцнення обороноздатності України.

Це ще один спосіб, яким Латвія може надати підтримку Україні. Однак у Міноборони поки не повідомили, скільки військових планується відправити в Україну, в якому регіоні буде розташована їх база і скільки це буде коштує держбюджету.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: