Мільярдер Річард Бренсон написав емоційного листа на підтримку України

sir_richard_img_031
Фото: virgin.com

Британський мільярдер, власник корпорації Virgin Group оприлюднив звернення із закликом до бізнесменів всього світу об’єднатись для того, щоб відстояти суверенітет України.

У публічному зверненні, оприлюдненому на персональному сайті, Бренсон наголошує, що масштабна війна між Росією та Україною матиме «руйнівні та жахливі» наслідки. Зокрема, на думку автора, рішення Путіна вторгнутись в Україну ще більше ізолює Росію та її президента від решти світу та зруйнує російську економіку.

Річард Бренсон наголосив, що вважає анексію Криму Росією незаконною, а накопичення військ на кордоні з Україною обурливим : «Лідери бізнесу всього світу з великим занепокоєнням спостерігають за нарощуванням російських військ і техніки на українському кордоні. Це був тліючий конфлікт протягом багатьох років з періодичними спалахами, як-от незаконна анексія Криму Росією в 2014 році.

Але ніколи в останні роки не було більшого ризику тотальної війни на європейській землі – війни, яка, не служить справедливій чи законній цілі, як і багато воєн до того. Наразі будь-кому з нас важко приховати своє обурення від того, що 2022 році одна країна збирає танки на кордонах іншої країни!».

Він також, нагадав, що ще в 2014 році звертався до українських та російських лідерів з пропозицією підписати спільне звернення щодо мирного урегулювання. Однак жоден російський підприємець не підписав такого листа.

«Я пам’ятаю численні глибокі зустрічі та дзвінки з лідерами та експертами в політиці та бізнесі, і ми дуже добре розуміли, хто саме і чому підігріває цей конфлікт. Ми також швидко дізналися, що жоден з наших російських контактів, хоча приватно виступав проти російського військового втручання, не був готовий сказати про це публічно. Ми оприлюднили заяву бізнесу, яку з радістю підписали західні та українські бізнесмени, але нам не вдалося отримати жодного підпису Росії, оскільки їхній страх перед репресіями з боку режиму в Москві був надто великим».

Бренсон закликав представників світової бізнес-спільноти об’єднати зусилля для того, щоб допомогти Україні відстояти свій суверенітет перед обличчям російської агресії.

«Для керівників бізнесу це момент зібратися разом і відстояти суверенітет України. Навіть якщо це має свою ціну, всі ми повинні дати чіткий сигнал, що одностороння агресія завжди неприйнятна і що світова бізнес-спільнота підтримуватиме весь спектр санкцій проти будь-якої країни, яка прагне порушити суверенітет іншої», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, Велика Британія почала постачати Україні легку протитанкову зброю наступного покоління (NLAW) для протидії агресії з боку Російської Федерації. Всього було доставлено дві тисячі одиниць протитанкової зброї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: