На Львівщині відкрили понад пів сотні кримінальних проваджень за підробку covid-документів

изображение_2021-07-01_083048

Від початку року на Львівщині відкрили 59 кримінальних проваджень за фактами підроблення та використання підроблених «ковід»-сертифікатів, у 39 з них досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Про це розповіли у пресслужбі місцевої поліції.

Так, 54-річний мешканець Черкаській області підробив сертифікат про вакцинацію на своє ім’я та пред’явив його на пункті пропуску «Рава-Руська-Гребене», рухаючись в Україну. Йому повідомили про підозру за двома статтями: за підробку документів та продаж.

Також підроблені свідоцтва правоохоронці вилучили у 30-річної жительки Львівщини та 45-річного мешканця Запорізької області під час проходження ними прикордонного контролю у міжнародному аеропорті «Львів» ім. Д. Галицького. Їй повідомили про підозру за статею про використання підробленого документу.

Крім того, слідчі повідомили про підозру 40-річній мешканці Рівненської області за участь у підробці ковід-документів.

Максимальне покарання, передбачене санкціями статей, - позбавлення волі на строк до п'яти років. Досудове розслідування завершене, обвинувальний акт скеровано на розгляд суду.

Загалом, від початку року дізнавачі поліції Львівщини відкрили 48 кримінальних проваджень фактами підроблення та використання підроблених «ковід»-сертифікатів, 35 особам повідомлено про підозру, у 34 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти передано на розгляд суду.

За цей період слідчі поліції Львівщини розпочали за фактами підробки та використання сертифікатів про вакцинацію чи ПЛР-тестів 11 кримінальних проваджень, з них 9 - за ст.358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України, 1 – за ст.361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України та 1 – за ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

У 5 кримінальних провадженнях досудові розслідування завершені, обвинувальні акти скеровані на розгляд суду.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: