США скликають Радбез ООН через російську загрозу Україні

Senate Foreign Relations Committee Examines Nomination Of Linda Thomas-Greenfield For UN Ambassador
Linda Thomas-Greenfield answers questions during her confirmation hearing before the Senate Foreign Relations Committee in Washington on Jan. 27. Greg Nash-Pool/Getty Images

Сполучені Штати скликають засідання Ради Безпеки ООН з приводу «загрозливої поведінки Росії» та «нарощування російських військ на кордонах України та в Білорусі».

Про це заявила постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд, повідомляє Українська правда.

«Після тижнів тісних консультацій з Україною та партнерами в Раді Безпеки Сполучені Штати скликали відкрите засідання Ради Безпеки, щоб обговорити питання, надзвичайно важливе для міжнародного миру та безпеки: загрозлива поведінка Росії проти України та нарощування російських військ на кордонах України та в Білорусі.

Члени Ради Безпеки повинні чітко вивчити факти і розглянути те, що поставлено на карту для України, Росії, Європи, а також щодо основних зобов'язань і принципів міжнародного порядку у разі подальшого вторгнення Росії в Україну», – йдеться у заяві.

Проведення засідання заплановане на понеділок, 31 січня.

У заяві Томас-Грінфілд ідеться також про те, що «Рада Безпеки ООН є вирішальним місцем для дипломатії», саме тому тривають дипломатичні зусилля «для деескалації напруженості перед обличчям цієї серйозної загрози європейському та глобальному миру та безпеці».

«Це не момент, щоб чекати і споглядати.

Зараз потрібна повна увага Ради, і ми з нетерпінням чекаємо прямого та цілеспрямованого обговорення в понеділок», – зазначається в документі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: