У Новому Роздолі відкрили центр допомоги людям, що постраждали від домашнього насильства (фото)

3DC08B1F_78D5_43C8_861C_E6C3F61EFF64_1643383712_810x1080_1_0_nw
Фото: ЛОДА

Сьогодні при Новороздільському територіальному центрі соціального обслуговування відкрили денний центр соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/ або насильства за ознакою статі, з кризовою кімнатою.

Про це розповіли у пресслужбі Львівської облдержадміністрації 28 січня.

Приміщення Центру має загальну площу 340 м2. Тут чотири спальні для одночасного перебування десяти осіб, кухню, спортивний зал, відпочинкову кімнату, дитячу ігрову кімнату з інтерактивною підлогою. У Центрі працюватимуть один фахівець із соціальної роботи та один психолог. Термін перебування у Центрі - до 10 діб. У разі кризової ситуації – до 20.

Згідно із розпорядженням Кабміну за червень 2021 року, місцевим бюджетам на створення мережі спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, для Львівській області передбачено субвенцію в розмірі  18 444,30 тис. грн., з них 4 442,339 тис. грн – на відкриття відповідного Центру у Новому Роздолі.

Окрім того:

  • для створення притулку для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства, у Моршинській ТГ - 9 492,312 тис. грн;
  • для створення денного центру для осіб, які постраждали від домашнього насильства, з кризовою кімнатою у Дрогобицькій ТГ - 2 000,337 тис. грн;
  • для створення денного центру для осіб, які постраждали від домашнього насильства, з кризовою кімнатою у Новороздільській ТГ - 4 442,339 тис. грн;
  • для закупівлі автомобіля та доукомплектування Притулку для жінок та дітей, які постраждали від домашнього насильства, Центру соціально-психологічної допомоги у Львівській області - 2 509,312 тис. грн.

«Щоб потрапити у центр, необхідно звернутися до поліції або до місцевого центру надання соціальних послуг, керівника громади, які допоможуть заявнику/заявниці підготувати документи, необхідні для поселення у центр, та сконтактуються з керівником відповідного центру», - йдеться в повідомленні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: