У Росії відповіли чи буде війна

Лавров
фото з відкритих джерел

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що Росія не зацікавлена у війні, але й не дозволить нехтувати своїми безпековими інтересами.

Про це повідомляє ТАСС.

«Якщо це залежить від Російської Федерації, війни не буде. Ми воєн не хочемо, але і наступати грубо на наші інтереси, ігнорувати наші інтереси ми не дозволимо», - підкреслив він.

За словами міністра, Росія готує різні варіанти реакції на відповідь США і НАТО щодо гарантій безпеки, рішення прийме президент РФ Володимир Путін.

«Що ми будемо робити, якщо Захід не буде слухати голосу розуму, президент вже про це сказав: якщо спроби домовитися про взаємоприйнятні принципи забезпечення безпеки в Європі не дадуть результату, тоді ми будемо вживати заходів у відповідь. Відповідаючи на пряме запитання, якими можуть бути ці заходи, він сказав: «Вони можуть бути самими різними. Я буду приймати рішення на основі тих пропозицій, які мені нададуть наші військові». Природно, інші відомства теж братимуть участь у підготовці цих пропозицій. Зараз йде міжвідомча опрацювання отриманих відповідей», - сказав Лавров.

Нагадаємо, війна на Донбасі розпочалась у 2014 року, після анексією Росією Криму та вторгнення російських військ на Донбас.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: