Як у Львові готуються до національного спротиву

1U5A9949
Фото: Роман Балук

У мерії Львова підготували план дій та підготовки у випадку розгортання повномасштабних військових дій на території України.

Програма національного спротиву передбачає навчання мешканців Львівської міської територіальної громади, співпрацю з батальйонами, які розташовані на території львівської громади, та розвиток інфраструктури, повідомляють у пресслужбі відомства.

Програму напрацювали виконавчі органи мерії спільно із представниками територіальної оборони Львівщини. Вона передбачає три ключові аспекти, розповідає керуюча справами виконавчого комітету ЛМР Наталія Алєксєєва.

Перше – це навчання населення основним бойовим навикам та домедичної допомоги та іншим навикам, які необхідні для якісної організації територіальної оборони.

Друге – це безпосередня співпраця і підтримка матеріально-технічного забезпечення і сприяння роботи батальйонів, які будуть працювати на території міста і області.

Третій блок стосується розвитку інфраструктури як територіальної оборони на території львівської громади, пояснила вона.

Програма розрахована на 2022-2024 роки. Розглядатимуть її депутати на сесії міської ради 4 лютого.

«В нас буде тісна співпраця з органами місцевого самоврядування. Львів – місто-мільйонник, тому під моїм керівництвом будемо формувати окрему бригаду, яка буде у складі територіальної оборони міста Львова», - сказав підполковник Валерій Курко, командир територіальної оборони Львівщини.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: