Завод «Електронмаш» продали на аукціоні в 6,6 разів дорожче за стартову ціну

аукціон

27 січня Єдиний майновий комплекс Державного підприємства «Електронмаш» приватизували на аукціоні в системі «Прозорро.Продажі» за 430 млн гривень.

На аукціон, оголошений Фондом державного майна України, прийшло 5 учасників. Переможцем торгів став ТОВ «Український імідж», який запропонував у 6,6 разів більше за стартову ціну за об’єкт, що становила 65,6 млн гривень, повідомили в пресслужбі Прозорро.

Після проведення аукціону впродовж 10 днів має бути підписаний протокол із зазначенням переможця та учасника, який опинився на другому місці. А протягом 30 днів від дати аукціону — укладений договір купівлі-продажу. Для сплати повної вартості за об’єкт переможець торгів має 60 днів від дня укладення договору.

Новий власник заводу зобов’язаний виконати умови продажу, а саме: протягом пів року з набуття права власності не звільняти працівників підприємства, погасити заборгованість із заробітної плати та перед бюджетом, а також виплатити кредиторську заборгованість.

Нагадаємо, це вже другий аукціон з приватизації заводу «Електронмаш». Попередній відбувся у листопаді торік, однак переможець не встиг підписати договір купівлі-продажу у передбачений законодавством час.

В результаті він був дискваліфікований та втратив 6,6 млн гривень гарантійного внеску, які надійшли до держбюджету. Сьогоднішній приватизаційний аукціон розпочався зі стартової ціни у 65,6 млн гривень, що на мільйон гривень менше стартової ціни на перших торгах. І завдяки конкуренції учасників ціна зросла у 6,6 разів — до 430 млн гривень.

Державна електронна торгова система «Прозорро.Продажі», яку адмініструє однойменне держпідприємство, гарантує безпечність торгів, неможливість втручання в їхній перебіг та рівний доступ кожного учасника до участі в аукціоні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: