РФ заявляє, що повертає частину військ до місць базування, але "навчання" біля українського кордону продовжаться

b1a8cdd-bread-g416758cff-1920

Російське військове відомство повідомляє, що війська та авіація Західного військового округу, що межує з Україною, "повертаються до місць базування", оскільки нібито завершили "планову перевірку" боєготовності.

При цьому тактичні навчання та планові заходи не припиняються, повідомляє УП.

"Усі завдання, що стоять перед військами в рамках перевірки боєготовності, виконані в повному обсязі. У нас продовжуються планові заходи бойової підготовки на полігонах. Попереду цілий комплекс заходів, включаючи двосторонні тактичні навчання із залученням авіації та систем ППО", - заявив командувач військ ЗВО РФ Олександр Журавльов.

Повідомляється, що російські підрозділи бригад зв'язку, передові загони інженерних підрозділів, а також радіаційного, хімічного та біологічного захисту прибувають до пунктів постійної дислокації.

Там додали, що після повернення організовано обслуговування озброєння та військової техніки - поповнюються необхідні запаси паливно-мастильних матеріалів, ракет та боєприпасів, витрачених під час тактичних навчань.

За даними Інтерфаксу, у "тренуваннях" ЗВО було задіяно понад 1 тисячу військових Першої танкової армії та близько 100 одиниць військової техніки. Під час навчань в Іванівській області розрахунки ракетних комплексів "Іскандер-М" знищили польовий аеродром "противника". Крім того, відпрацьовувалося виведення з-під ракетно-авіаційного удару "противника" надманеврених винищувачів Су-35С, Су-30СМ та бомбардувальників Су-34.

Як інформує Washington Post, минулого тижня міністр закордонних справ Великобританії Ліз Трасс публічно звинуватила Росію в організації змови щодо встановлення промосковського уряду на чолі з колишнім депутатом українського парламенту.

За словами багатьох людей, знайомих з цим питанням, розвідувальні дані, що лежали в основі цього викриття, які також пов’язували деяких колишніх українських політиків з офіцерами російської розвідки, причетними до планування нападу на Україну, були зібрані та розсекречені Сполученими Штатами. Адміністрація Байдена звернулася до британського уряду, який перевірив розвідку і був упевнений у її точності, публічно викрити російську змову.

За словами чиновників, знайомих з інформацією, розвідка США оцінила, що Путін недооцінив, наскільки дорогою може обійтися вторгнення через втрати росіян життя та руйнівні наслідки санкцій для економіки Росії.

Аналітики розвідки також прийшли до висновку, що Путіна дезінформує його власне коло радників, які, схоже, не бажають протиставити йому всі наслідки військових дій.

«Для мене ідея вторгнення в Україну та будь-якої її окупації, навіть тимчасової, є надзвичайно амбітною і дещо божевільною, – сказав американський чиновник, який спеціалізується на російських справах. - Це велика країна. У нього може бути план дуже швидко розгромити українських військових. Але я вважаю, що уроки історії повинні навчити його, що успіх не вирішує багатьох інших проблем, з якими він зіткнеться».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: