Страшно і дуже красиво: 10 естетичних фільмів жахів

MyCollages-5
Фото: Всвіті

Після перегляду трусяться коліна, а світло горить всю ніч. Відірватися неможливо, бо фільми жахливі, але такі прекрасні й продумані.

Багато фільмів жахів люди уявляють, як криваве місиво з розчленуванням та м’ясом, але стрічки з цієї підбірки здивують вишуканістю й красою.

Тільки не захопіться надто сильно, бо так і маніяків-вбивць полюбити можна та оцінити принади зла.

1. «Суспірія» (Suspiria, 2018)

Успіх балерини залежить не тільки від танцювальних навичок, а й уміння виживати. Особливо, коли навколо всі — справжні відьми. У престижній школі учні зникають один за одним, і Сюзі разом з подругою прагне з’ясувати, що сталося. Чи вдасться їй вистояти проти паранормального та не стати наступною жертвою школи балету?

2. «Сяйво» (The Shining, 1980) та «Доктор Сон» (Dr. Sleep, 2019)

Письменник Джек вирішує стати наглядачем готелю на цілу зиму та забирає з собою родину. От тільки це місце на декілька місяців заносить снігом, й вибратися звідти неможливо. Серед мук творчості письменник навіть не розуміє, як починає божеволіти. Все через номер 237, який став місцем для життя чистого зла. У другій частині хлопчик Денні виріс та почав чути іншу дівчину з надприродними здібностями. Зловісний готель, який загубив батька Денні, ще зіграє свою роль.

Кадри з фільму Стенлі Кубрика надихають режисерів і досі. Кожну мить можна ставити на паузу та отримувати шедевр. Друга частина також жахлива і прекрасна.

3. «Лялька» (The Boy, 2016)

Грета посварилася з хлопцем та поїхала  в іншу країну, де найнялася нянею. Тільки от доглядати вона мусить порцелянову ляльку хлопчика, який загинув. Спочатку жінка ставилася до цього несерйозно, поки не зрозуміла, що дійсно лялька жива. Старовинний будинок, містика й страх не відпускають глядача до останньої миті.

4. «Темна вода» (Dark Water, 2005)

Далія з дочкою Сесілією переселяється після складного розлучення. Спочатку помешкання здається цілком нормальним, поки вперше не з’являються калюжі води. Разом з темною водою приходить неспокій, дивні звуки та марення та старі мешканці. Схоже, проблема тут зовсім не в необачності сусідів зверху. Тим часом крім зла всередині квартири, жінка має вистояти в процесі проти чоловіка, який хоче забрати дитину від божевільної дружини.

5. «Дзеркала» (Mirrors, 2008)

Охоронець і колишній поліцейський Бен Карсон виявляє у нічну зміну дещо цікаве: супермаркет був згорілим, але не постраждало жодне дзеркало. Вже з першого вечора серед розвалин супермаркету він помічає у дзеркалах рух, а потім — загадкові послання «з того боку». Всередині живе щось демонічне, й через це невідоме можуть загинути дружина й діти Бена. Він має зробити все, щоб визволити рідних із задзеркалля.

6. «Відьма» (The Witch, 2015)

Десь на фермі в Новій Англії 17 століття живе сувора пуританська комуна. Двоє її членів після сварок з керівництвом кидають все, забирають дітей та оселяються серед моторошного лісу. Ні з того ні з сього Катріна та Вільям втрачають урожай та найменшого синочка. Середній син йде шукати брата й божеволіє. Схоже, їх найстарша донька — відьма.

7. «Я — те гарне, що живе в будинку» (I Am the Pretty Thing, 2016)

Лілі потрапила до будинку письменниці міс Блюм як доглядальниця. У свої 13 років дівчина жвава, встигає зробити усе, щоб допомогти старенькій. Тільки от Айріс постійно називає її іменем героїні свого нового роману. Дівчина не витримує й  перечитує рукописи: доля її персонажа дуже трагічна, а Поллі, що була попередньою доглядальницею, скоріш за все, залишилася у зловісному будинку. Від того, куди приведе Лілі розслідування, залежить її життя.

8. «Потяг до Бусана» (Busanhaeng, 2016)

Подорож у потягу мала завершитися швидко й бути спокійною. Тільки от почався зомбі-апокаліпсис, й тепер пасажири мають лиш одну мету — вижити. В боротьбі з зомбі проявляються всі грані людей: любов, хоробрість, відданість й самопожертва. Потяг і подорож тут відіграють особливу роль, а кадри круто передають атмосферу. Тільки не розлюбіть потяги після такої картини.

9. «Менді» (Mandy, 2018)

Лісоруб Ред з коханою жінкою щасливо жили в лісі, милувалися багряними заходами сонця й хотіли тільки якнайдовше насолоджуватися одне одним. Але Менді сподобалася фанатикам якогось сатанинського культу. Її вбили, а Реду нічого не лишається, крім відкрити полювання та помститися за дружину.

10. «Неоновий демон» (The Neon Demon, 2016)

Джессі їде до Лос-Анджелесу та мріє стати супер моделлю. Красу й наївність дівчини помітно одразу, й за короткий час вона стає популярною та бажаною. Однак, світ моди зсередини просякнутий злом, ненавистю, заздрістю. Конкуренти готові на все, аби позбутися надто гарненької Джессі. Фільм красивий не тільки через прекрасних моделей!

Не дивіться ці фільми, якщо і так боїтеся темряви. А краще — дивіться в компанії друзів чи коханої людини, щоб сприймати жах як витвір мистецтва для споглядання, а не страшну казку на ніч. Сподіваємося, пробудили у вас темний бік та бажання переглянути новий для себе фільм.

Джерело: Всвіті

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: