Україну відвідають очільники МЗС Німеччини та Франції

QUAD Meeting In Berlin
Getty Images

Глава МЗС Франції Жан-Ів Ле Дріан заявив, що разом з німецькою колегою відвідає Україну 7-8 лютого.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Я сьогодні запевнив Дмитра Кулебу у нашій повній підтримці та солідарності з Україною. Наша мобілізація триває, зокрема в Нормандському форматі, для деескалації напруженості.

Я приїду в Україну 7 і 8 лютого з Анналеною Бербок" - написав Ле Дріан у Twitter.

Напередодні про візит "за тиждень" заявила глава МЗС Німеччини.

17 січня під час візиту до Києва Бербок заявила, що незабаром відвідає Україну разом із Ле Дріаном і вони разом відвідають східні області країни.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба зазначив, що під час спільного візиту Бербок та Ле Дріана в Україну відбудеться їхня тристороння зустріч, у ході якої вони детально обговорять перспективи зустрічі міністрів закордонних справ Нормандського формату.

Як повідомляє пресслужба МЗС України, у суботу, 29 січня, очільник МЗС України Дмитро Кулеба провів телефонну розмову з міністром закордонних справ Франції Жаном-Івом Ле Дріаном – колеги обговорили активізацію роботи Нормандського формату.

«Дмитро Кулеба та Жан-Ів Ле Дріан наголосили на важливості збереження пильності та твердості під час контактів із російською стороною. Вони домовилися продовжувати активну дипломатію задля просування політико-дипломатичного врегулювання російсько-українського збройного конфлікту. У цьому контексті міністри позитивно відзначили зустріч політичних радників голів держав Нормандського формату в Парижі 26 січня та їхню домовленість провести наступну зустріч у Берліні за два тижні», – йдеться у повідомленні.

Міністри також обговорили допомогу економіці України щодо подолання викликів у сфері безпеки. Вони наголосили на необхідності утриматися від кроків, які можуть нагнітати почуття тривоги у суспільстві та підривати фінансову стабільність.

Крім того, Кулеба подякував Франції за рішення не здійснювати евакуацію членів сімей та співробітників французького посольства у Києві.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: