В Україні вперше в історії запрацювали усі 15 енергоблоків АЕС

61f624b136ba5
Фото: energoatom.com.ua

Четвертий енергоблок Рівненської АЕС підключено до електромережі

Про це повідомили в пресслужбі "Енергоатому".

Сьогодні, 30 січня 2022 року, о 05:45 енергоблок №4 Рівненської атомної електростанції підключили до електромережі після завершення середнього планово-попереджувального ремонту та перевантаження ядерного палива. Триває набір потужності.

Зауважень до роботи основного устаткування працюючих енергоблоків та персоналу АЕС немає, обладнання функціонує в заданому режимі.

Вперше за всю історію атомної енергетики України ДП «НАЕК «Енергоатом» працює всіма 15-ма енергоблоками одночасно!

Нагадаємо, що з грудня 2021 року Компанія працювала 14-ма енергоблоками з 15-ти, забезпечуючи стабільне проходження осінньо-зимового періоду.

Як пише 24 канал, раніше в Офісі Президента наголосили, що ситуація в енергетиці "є абсолютно стабільною та абсолютно контрольованою", а Україна пройде опалювальний сезон без жодних збоїв і відключень споживачів.

Денис Шмигаль повідомив, що у лютому Україна тимчасово від'єднається від енергосистем Росії та Білорусі. Це зроблять, аби провести тестування роботи в ізольованому режимі.

Прем'єр-міністр розповів, що наразі триває активна робота над інтеграцією української енергосистеми з європейською системою ENTSO-E. Це так званий енергетичний безвіз.
Він наголосив, що Україна дотримується взятих на себе зобов'язань інтеграції, яка призведе до реальної енергонезалежності та можливості відокремитися від Росії та Білорусі.

Як зазначає liga.net, Рівненська АЕС розташована у західному Поліссі, біля річки Стир. Протягом останніх років РАЕС генерує за рік близько 11-12 млрд кВтг електроенергії, що становить 16% виробництва енергії на українських АЕС.

2 грудня 2021 року Запорізька АЕС вперше за свою 37-річну історію вийшла на 100% потужності 6040 МВт. 22 грудня Запорізька та Южно-Українська АЕС вийшли на потужність вищу за номінальну.

25 січня 2022 року Хмельницька АЕС відключила перший енергоблок від мережі через спрацювання системи захисту. Через добу енергоблок підключили до енергомережі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: