На Львівщині посилюють карантин: які обмеження діятимуть

IMG_7304-696x464-696x464

Відсьогодні у Львівській області посилюють карантинні обмеження.

Причина — негативні тенденції з поширення коронавірусної хвороби та зростання числа шпиталізацій. Нові правила є чинними з опівночі понеділка, 31 січня.

Ухвалили таке рішення напередодні, у п'ятницю, 28 січня на обласній комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. ІА Дивись.info розповідає, які обмеження впровадили.

З 31 січня, окрім вже чинних обмежень, забороняється:

  • робота закладів громадського харчування (бари, ресторани, кафе тощо). Можлива доставка та замовлення на виніс;
  • діяльність ринків, крім продовольчих;
  • приймання у спортивних залах, фітнес-центрах, басейнах, відвідувачів, крім спортсменів національних збірних команд України та їх тренерів за умови дотримання відповідних санітарних і протиепідемічних заходів;
  • приймання відвідувачів в закладах розважальної діяльності проведення всіх масових (розважальних, спортивних, соціальних, рекламних та інших) заходів, крім офіційних спортивних заходів, включених до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України, та матчів командних ігрових видів спорту професійних спортивних клубів без глядачів за умови дотримання учасниками таких заходів відповідних санітарних протиепідемічних заходів та здійснення обов’язкового щоденного контролю за станом здоров’я.

Водночас нові заборони не стосуються щеплених обидвома обов'язковими дозами вакцини проти коронавірусу (ідеться як про весь персонал закладів, так і про відвідувачів). Як альтернатива — негативний результат ПЛР-тесту на коронавірус або експрес-тест на визначення антигена коронавірусу, проведені не пізніше ніж за 72 години до відвідин закладу чи заходу. Тим часом дітям та підліткам до 18 років не потрібно показувати жодних документів, тобто ці обмеження їх не стосуються.

Натомість для відвідин масових заходів та розважальних закладів потрібно мати зелений сертифікат про вакцинацію проти коронавірусу (двома дозами), сертифікат про одужання у застосунку Дія або негативного ПЛР-тесту, дійсного 72 години чи тесту на визначення антигену до недуги, дійсного 48 годин.

Ситуація із коронавірусом в області

Область перевищила всі показники для переходу у «червону» зону адаптивного карантину. Питання щодо цього у п'ятницю, 28 січня, мали офіційно ухвалити на Державній комісії ТЕБ і НС, утім там вирішили поки що не посилювати карантин на Львівщині. У цій зоні діють найжорсткішіі обмеження: закриття шкіл, обмеження роботи громтранспорту та скасування будь-яких заходів. Знову до цього питання Держкомісія пообіцяла повернутись наприкінці цього тижня.

Факти про захворюваність на Львівщині

Судячи з останніх даних, ситуація в регіоні, як і по всій Україні, наближається до критичної.

Якщо говорити про Львівщині, то минулого тижня щоденно виявляли понад дві тисячі нових інфікувань на коронавірус. Зі слів директора департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації Ореста Чемериса,  кількість викликів та виїздів бригад екстреної медичної допомоги також щоденно збільшується. За останній тиждень збільшилася майже вдвічі — зі 100-110 викликів на день минулого тижня до 180 та більше упродовж цього.

Окрім того, кількість госпіталізованих дітей також залишається великою – понад 180 дітей знаходяться у стаціонарах області; щоденно у медичні заклади Львівщини госпіталізують від 20 до 30 дітей.

Упродовж минулого тижня навантаження на центр контролю та профілактики хвороб було надзвичайно великим. У порівнянні з минулими хвилями коронавірусної інфекції, кількість зразків, що надійшли на дослідження методом ПЛР, збільшилась втричі – з 2-З тисяч зразків у минулі хвилі захворювань до 9 тисяч, як було зафіксовано цієї середи.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: