Медики розповіли, де у Львові найчастіше травмуються під час ожеледиці

1-6-683x440

У січні нинішнього року у Львові травмувалися понад тисячу людей. Аби надати допомогу усім постраждалим, травматологи використали майже вісім кілометрів гіпсу. Цього вистачить, щоб шість разів обмотати проспект Свободи у Львові - від Оперного театру до пам’ятника Міцкевича.

Про це розповіли у пресслужбі Першого територіального медичного об'єднання Львова.

«Минулого місяця до травмпунктів Першого медичного об'єднання Львова звернулася 1371 людина: 739 осіб до 8-ї лікарні та 571 до Лікарні швидкої допомоги. Це на 411 пацієнтів більше, ніж торік. Тобто, майже на третину.
Більшість з тих, хто падав на вулиці, чоловіки - 60% від усіх звернень. І траплялося це найчастіше на проспекті Червоної Калини та вулиці Володимира Великого», - кажуть медики.

Рекордсменами по переломах у січні були передпліччя - 45% усіх звернень. Ще 25% - це зламані шийки стегна і 20% - нижніх кінцівок.

Найбільше звернень у травмпункті 8-лікарні було 3 січня: черговий лікар прийняв 40 людей.

Щодо госпіталізацій - на лікарняних ліжках у січні опинилися 285 пацієнтів: 171 у 8-й лікарні і 110 - в Лікарні швидкої допомоги. Більшість, а точніше 65% - жінки.

«Один із найскладніших випадків трапився 9 січня. Літня пані під час падіння на вулиці отримала відкритий перелом гомілки. Її довелося терміново оперувати. Хірург-травматолог, який це робив, того дня був в операційній із 8 ранку до 4 ночі. Він прооперував 12 пацієнтів», - розповіли у лікарні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: