Екс-директора ЛКП підозрюють у розкраданні великої суми грошей

сбу
фото: СБУ

Зловмисники привласнили понад 6 млн грн, виділених на реконструкцію місцевого сміттєвого полігону.

Про це повідомляє УСБУ у Львівській області.

У серпні-жовтні 2018 році керівник Львівського комунального підприємства, перерахував на рахунок підрядної організації платежі на суму 5,49 млн. грн.

Одночасно на рахунок підрядника надійшла оплата за нібито виконані роботи на суму 740 тис. грн. без документів, що підтвердили би приймання виконаних робіт.Згідно з укладеним договором, підрядник мав провести роботи з реконструкції полігону до кінця 2018 року.

Проте, як виявилося згодом, кошти він скерував на рахунок фіктивних компаній. До робіт з реконструкції полігону зловмисники так і не приступали. Проєкт виконувався в рамках програми міжнародної допомоги за інвестиційні кошти Європейського банку реконструкції та розвитку та передбачав фінансування у десятки мільйонів гривень.

Така діяльність нанесла шкоду громаді Львівщини на загальну суму 740 тис. грн. Також триває розслідування для підтвердження нанесення збитків на суму 5,49 млн грн.

Крім того, фактичний зрив проєкту за підтримки ЄБРР завдав збитків міжнародному іміджу України як надійного партнера.Колишньому директору комунального підприємства Львівської міськради повідомили про підозру.

Розслідування продовжується.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: