Путін приставив зброю до голови України, – Борис Джонсон

,jh
фото REUTERS

У Києві завершилась зустріч прем'єр-міністра Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Бориса Джонсона та Володимира Зеленського.

Про це пише Уніан.

«Хтось сказав, чи ми перебільшували загрозу Росії. Однак, це чітка і реальна небезпека. Ми бачимо величезну кількість військових, які стягуються. Ми бачимо підготовку до усіх видів операцій, які відповідають неминучій воєнній кампанії. Звичайно, так, це стосується України, і це має глибоке значення для нас. Але йдеться про значно більше... Йдеться про усю архітектуру європейської безпеки. Я думаю, що Путін намагається, тримаючи у руках зброю, нібито приставляючи до голови України, змусити нас змінити наші погляди (стосовно європейського порядку безпеки)», - наголосив Джонсон.

Під час зустрічі Зеленський та Джонсон також домовилися про спільні дії задля забезпечення миру, безпеки та стабільності у Чорноморському регіоні, а також активізацію взаємодії у сфері  кібербезпеки.

Президент України наголосив на тому, що разом з іншими країнами наша держава готує пакет санкцій та інших заходів, які будуть застосовані у той момент, коли «перший російський чобіт зайде ще глибше на українську територію».

«Окупації якогось міста чи території не буде, а буде, на жаль, трагедія, якщо почнеться потужна ескалація проти нашої держави. І це не буде війна України з Росією – це буде війна у Європі, повномасштабна, тому що ніхто не віддасть більше своїх територій і людей», – сказав глава держави.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: