Україна та Польща відновлюють транзит вантажів: що зміниться

IMG_5879-630x420

Міністри інфраструктури України та Польщі домовились зняти обмеження на залізничний транзит вантажів через українсько-польський кордон та збільшення дозволів на автоперевезення для українських компаній.

Про це 31 січня за результатами зустрічі повідомили в Офісі президента.

Згідно із домовленостями, до четвертого лютого українська сторона має поінформувати Польщу щодо конкретних термінів відновлення транзиту вантажних вагонів через територію України. А до п'ятого лютого сторони домовились погодити дату проведення засідання змішаної Комісії з питань міжнародних автомобільних перевезень, яка має затвердити кількість додаткових дозволів на автоперевезення для України, зокрема їх мають суттєво збільшити.

Країни розроблять спільний план дій щодо підвищення ефективності роботи автомобільних міжнародних пунктів пропуску на кордоні. Документ затвердять митні, прикордонні та інші служби не пізніше кінця лютого нинішнього року.

Поміж цим, очільники міністерств домовились переглянути положення Угоди між урядами України та Польщі про міжнародні автомобільні перевезення, ухваленої ще 1992 року. У спільній заяві сторін акцентують: всі пункти є взаємопов'язаними, їх мають реалізувати у повному обсязі.

Що цьому передувало

Раніше Україна фактично обмежила транзит вантажів з Польщі. 30 листопада торік УЗ запровадила заборону на прийняття до перевезення всіх вантажів, що відправляються до Польщі транзитом через Україну з та до: Азербайджану, Вірменії, Білорусі, Грузії, Китаю, Казахстану, Киргизстану, Латвії, Литви, РФ, Таджикистану, Туркменістану, Узбекистану, Молдови та Естонії.

Водночас у переліку транспортних обмежень Укрзалізниці оголосили про повне обмеження на експорт з України до Польщі вагонів, що належать УЗ, з 1 січня цього року, яке перенесли на 20 січня.

УЗ спершу також ввела обмеження на транзит до Словаччини, Чехії та Австрії, але через кілька днів ці обмеження зняли. Це означає, що обмеження поширюється лише на Польщу.

Причиною запровадження транспортних обмежень називали обмежену пропускну здатність української залізничної мережі та накопичення вантажів, які чекають на передачу з УЗ до PKP. У ході консультацій між президентом правління PKP SA та УЗ виявилося, що таких перешкод насправді не існує, а польську сторону повідомили, що скасування введених обмежень виходить за межі компетенції «Укрзалізниці».

Як обмеження вплинули на економіку обох країн

«Називалися різні причини, але я так припускаю, що реальна причина була в питанні дозволів на автомобільні перевезення, які українські перевізники потребували багато, а Польща регулярно зменшувала їхню кількість, оскільки їхні перевізники не були зацікавлені у використанні цих дозволів для перевезень в Україну», - пояснює ІА Дивись.info економічний експерт Віктор Гальчинський.

З його слів, заборона транзиту залізницею мала відчутні наслідки як для економіки України, так і для економіки Польщі, оскільки обидві країни завдавали збитків.

«Збитки натомість отримувала й Польща, оскільки не могла використовувати цей транспорт, в результаті Китай і Росія цим досить успішно скористалася і з січня запровадили комбіновані транзитні перевезення через Росію і Санкт-Петербург і далі морем до Німеччини», - зазначає наш співрозмовник.

Віктор Гальчинський каже: якби така ситуація продовжувалась, то був би високий ризик того, що Україна перестала б у майбутньому бути цікавою як транзитна держава. Експерт називає результат зустрічі міністрів «дуже добрим» і каже, що це сталось в контексті спільних дій протидії російській агресії.

«Зараз ми бачимо, що польська сторона пішла на зустріч у частині дозволів на автоперевезення, але варто відзначити, що сторони домовилися розробити і затвердити спільний план по оптимізації пунктів пропуску, тому що якраз через черги на кордонах з вантажним транспортом польським водіям не було цікаво їздити в Україну і робити вантажні перевезення. Маю сподівання, що ситуація мала би налагодитися», - вважає наш співрозмовник.

«Офіційно ніхто й ніколи не говорив, що було рішення «обмежити транзит» навпаки, за офіційною версією, це стало наслідком об'єктивних причин. Однак якщо припустити, що рішення було, то воно очевидно пов'язане з польською політикою видачі дозволів на автомобільні вантажні перевезення», - вважає представник аналітичного центру «Європа без кордонів» Павло Кравчук.

І пояснює: 2018 році Польща різко знизила квоту на видачу дозволів українським перевізникам (до 130 тисяч з 200).

Така політика, ймовірно, пов'язана зі спробами захистити своїх перевізників від конкуренції з боку українських, і не відповідає духу та букві Угоди про Асоціацію з ЄС і принципам чесної конкуренції. На практичному рівні вона призводить до збитків українських перевізників і експортерів і до виникнення аномальних черг на кордонах, особливо наприкінці року, каже він.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: