В Україні скасують призов на строкову службу

зеленський
фото ілюстративне

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, що передбачає припинення призову громадян України на строкову військову службу з 1 січня 2024 року.

Відповідний закон опублікований на сайті глави держави.

Документ передбачає низку законопроєктів:

Зокрема, запровадження моделі інтенсивної системи військового вишколу - як можливої альтернативної форми проходження строкової служби та припинення призову громадян України на строкову військову службу.

Також доручено підготувати законопроєкт щодо поетапного збільшення чисельності ЗСУ з 2022 по 2025 рік на 100 тисяч осіб для підвищення оборонних спроможностей держави.

Ще один проєкт має стосуватися внесення змін до закону про держбюджет на 2022 рік, передбачивши фінансування на поступове підвищення грошового забезпечення військовослужбовців Збройних сил України (до рівня не нижче трьох мінімальних заробітних плат).

Міноборони президент доручив розробити концепцію поступового переходу до формування ЗСУ на професійній основі. Крім того, Міноборони повинно прискорити розробку та внесення на розгляд Кабміну проекту концепції забезпечення житлом військовослужбовців ЗСУ та членів їх сімей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: