Байден схвалив перекидання американських військ до Європи, – CNN

rtx7w3no
Фото з відкритих джерел.

Президент Джо Байден офіційно схвалив додаткове розгортання Збройних сил США в Східній Європі, і очікується, що Пентагон оголосить у середу, вранці, що війська будуть розгорнуті «найближчими днями».

Про це повідомили CNN офіційні особи США.

За словами офіційних осіб, розгортання є демонстрацією підтримки союзників по НАТО, яким загрожують військові дії Росії поблизу України.

Очікується, що Пентагон оголосить про те, що тисячі додаткових військовослужбовців США будуть розгорнуті в передових точках у Європі. За даними джерел, розгортання включатиме приблизно 2000 військовослужбовців США в Польщі і ще кілька тисяч у південно-східних країнах НАТО, включаючи Румунію.

США привели 8500 військовослужбовців у США в стан підвищеної готовності на випадок, якщо будуть закликані Сили реагування НАТО і американські війська знадобляться швидко. Але у США і НАТО вже є десятки тисяч інших  військовослужбовців в Європі, яких можна залучити для будь-яких додаткових розгортань у східноєвропейських союзників; деякі з військ, які будуть розгорнуті найближчим часом, вже розміщені в Європі, в той час як інші прибудуть з США, які вже знаходяться в стані підвищеної готовності.

Війська діятимуть на двосторонній основі з приймаючими країнами, оскільки НАТО ще не задіяло багатонаціональні сили реагування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: