Нардепа Трухіна виключили зі «Слуги Народу» через пів року після скандальної ДТП

ec967ad-clipboard01

Депутата Олександра Трухіна другого лютого виключили з партії «Слуга Народу». Рішення про це ухвалили після публікації відео патрульних зі скандальної ДТП за участю депутата у серпні торік.

Про це повідомила речниця партії Юлія Палійчук.

«Це означатиме припинення його повноважень як голови Полтавської обласної організації партії. Партія також закликає фракцію «Слуги народу» у Верховній Раді якнайшвидше зібрати засідання та розглянути інцидент за участю Олександра Трухіна для ухвалення рішення», - йдеться у заяві Олени Шуляк.

Політсила також закликає фракцію «Слуги Народу» у Верховній Раді зібрати засідання, розглянути інцидент за участю Трухіна для ухвалення рішення.

Натомість раніше очільник франції Давид Трухін заявляв, що Трухін має сам піти з франкції. Крім того, генпрокурорка Ірина Венедіктова заявила, що дала доручення зареєструвати кримінальне провадження. «Йдеться не тільки про участь в ДТП. Абсолютно очевидно, що питань для вивчення набагато більше. Підслідність визначаю за НАБУ», — зазначила генпрокурорка.

Першого лютого «Українська правда» оприлюднила розслідування з ДТП за участі Олександра Трухіна. На відео Трухін каже, що не був за кермом автівки, яка потрапила у ДТП. Нардеп також звертався до правоохоронця та обіцяв «знайтися» потім та «віддячити». Поліцейський намагається пояснити народному обранцю, що за такі домовленості є кримінальна відповідальність, та «Слуга народу» порадив «нє ісполнять».

ДТП за участі Трухіна сталася ще 23 серпня на Бориспільській трасі поблизу Києва. Унаслідок аварії зазнали травм шестеро людей (зокрема двоє дітей), а також голова комітету арбітрів федерації футболу України Лучано Лучі та його помічник Роман Лишень, передає громадське.

Інформація про аварію набула розголосу й через спробу приховати факт ДТП в медіа. 30 серпня стало відомо, що приблизно 30 українських медіа видалили повідомлення про дорожньо-транспортну пригоду за участі Трухіна. Ймовірно, за видалення публікації виданням пропонували грошову компенсацію.

Сам Трухін прокоментував аварію 1 вересня: заявляв, що лікується та сприяє розслідуванню. Пізніше голова партії «Слуга Народу» Олена Шуляк розповіла, що в особистій розмові Трухін також переконував, що не був за кермом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: