У львівській лікарні запрацює відділення дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр
Фото з відкритих джерел.

У закладі Львівської облради «Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр» облаштовують сучасне відділення порятунку онкохворих пацієнтів.

Клініку дитячої онкології та трансплантації кісткового мозку в приміщенні лікарні планують відкрити вже 15 лютого цього року, повідомляє ЛОР.

Лікарі повідомили, що ідею масштабного проєкту з допомоги дітям втілювалась два роки. Сучасні відділення медичного закладу обладнали потужною технікою. Відтак, лікувально-діагностичні можливості дитячої лікарні значно збільшаться.

Щороку допомоги трансплантологів потребують близько 200 дітей в Україні, третина з них мешканці Західного регіону. За кордоном для наших громадян така операція коштує в середньому 200 тисяч євро. Колектив медиків новоствореного відділення переконаний, що при стартових потужностях зможуть робити 12-15 трансплантацій протягом року.

Зазначимо, реалізацію проекту створення відділення трансплантації кісткового мозку «Improving High Quality Treatment for Children with Cancer in West Ukraine» лікарня розпочала в партнерстві з благодійними фондами «Запорука» та «Із Янголом на плечі» за фінансової підтримки фундації головного спонсора Fondazione Rosa Pristina (Італія), Soleterre (Італія) та професійної асоціації дитячої онкогематології Італії Associazione Italiana di Ematologiae Oncologia Pediatrica (AIEOP).

У 2021 році Львівська обласна рада на завершення реконструкції відділення, встановлення кисневої станції та на закупівлю обладнання для проведення трансплантації та діагностики ускладнень для Клініки виділила з бюджету 23 млн грн.

Адреса Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру: Львів, вул. Дністерська, 27.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: