У Львові прооперували дівчинку, яка сім років жила із камінням у жовчному міхурі

272842724_2494314327370691_3820929446701586590_n
Фото: Перше ТМО Львова

У Львові за допомогою робота Da Vinci прооперували десятирічну дівчинку, у якої були камені у жовчному міхурі. Медики називають таку хворобу «недитячою», бо найчастіше таку недугу діагностовують у дорослих. Ангеліна сім років терпіла болі.

Про це розповідають у пресслужбі Першого територіального медоб'єднання Львова.

«Весь жовчний міхур Ангеліни був наповнений камінцями. Їх у дівчинки виявили, коли їй було лише 3 рочки. Це рідкість для діток, бо здебільшого на таке страждають дорослі. Відтоді як Ангеліні поставили діагноз, її лікували медикаментозно, що лише ускладнювало перебіг хвороби (ліки сприяли «подрібненню» каменів, що могло заблокувати вихід жовчі із протоки). Дитина постійно відчувала дискомфорт, а жовчний міхур продовжував наповнюватися камінцями, які будь-якої миті могли заблокувати жовчні протоки», - йдеться в повідомленні.

Медики кажуть: батьки дівчинки звернулись до львівських спеціалістів вже знаючи, що без операції не обійтись.

«Обрали нас, бо тут її можна було виконати за допомогою роботизованої системи Da Vinci. Через кілька проколів лікарі «руками робота» видалили жовчний міхур з двома великими камінцями по 1,5 сантиметри кожен і низкою дрібненьких, розміром як просо. Втручання тривало лише годину, а за добу маленьку пацієнтку взагалі відпустили додому», - описуюють процес у лікарні.

Того ж дня лікарі з допомогою робота Da Vinci прооперували ще одну дівчинку 15-ти років, яка мала таку ж хворобу. Відтак операція пройшла успішно, а пацієнтка почувається добре.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: