Канцлер Німеччини збирається зустрітися з Путіним у Москві

Олаф Шольц
фото з відкритих джерел.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що скоро відправиться до Москви, щоб зустрітися з президентом Росії Володимиром Путіним у зв'язку з тим, що ситуація на  українському кордоні «дуже серйозна».

Про це повідомляє Politico.

«Зараз я поїду в США і скоро буду в Москві, щоби продовжити обговорення необхідних питань», – сказав Шольц в інтерв'ю для ZDF у середу ввечері.

Хоча він не назвав дату своєї поїздки до Москви, Шольц сказав, що зустріч «запланована і відбудеться найближчим часом».

Канцлер вирушить до Вашингтона в неділю, щоби зустрітися з президентом США Джо Байденом.

«Ми не можемо випускати з уваги той факт, що на українському кордоні багато солдатів і військ. Все це може стати передумовою для військових дій, – сказав Шольц. – Ось чому так важливо, щоб ми чітко розуміли, про що говоримо і до чого готуємося, а саме: що загроза територіальному суверенітету і цілісності України, військове вторгнення може потягнути за собою багато наслідків».

Зауваження Шольца послідували за критикою як всередині країни, так і за кордоном, у зв'язку з реакцією його нового уряду на нарощування військової потужності Росії. Берлін відмовився постачати оборонну зброю в Україну, заблокував постачання певної зброї союзниками в країну і довгий час демонстрував небажання включати газопровід «Північний потік-2» в потенційний пакет санкцій у разі вторгнення Росії, хоча канцлер Німеччини зовсім недавно заявив, що трубопровід буде на столі, якщо Москва нападе.

Він спробував протистояти цій критиці, підкресливши, що він вже говорив з Путіним телефоном, і що його уряд тісно координує свої подальші кроки з іншими союзниками, включаючи Байдена, з яким, за його словами, у нього «дуже тісна співпраця».

Відповідаючи на запитання про звинувачення в тому, що Німеччина, можливо, більше не є надійним партнером, Шольц заявив: «Наші союзники точно знають, що у них є ми». іІ заявив, що Німеччина вносить «дуже високий військовий внесок» в НАТО, хоча Берлін, як і раніше, не дотягує до мети Альянсу в 2% витрат на оборону.

«Німеччина – це країна, яка надала Україні найбільшу допомогу за останні роки, майже 2 мільярди євро», – сказав Шольц.

Він сказав, що його уряд дотримується «подвійної стратегії» щодо Росії, попереджаючи Москву про наслідки подальшої агресії щодо України, а також шукає спосіб домогтися «мирного розвитку» шляхом переговорів.

«Багато громадян у цій країні бояться насправді війни в Європі. Наше спільне завдання – за допомогою цієї подвійної стратегії забезпечити, щоби до цього не дійшло», – сказав Шольц.

У той час, як в його Соціал-демократичній партії виникли розбіжності з приводу того, як вести себе з Росією, Шольц наполягав на тому, що СДПГ «дуже згуртована, і вона підтримує політику, яку проводить канцлер».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: