Столтенберг підтримав намір США розмістити своїх військових у Європі

Столтенб

НАТО шукає дипломатичні шляхи для розв’язання поточної безпекової кризи в Європі, але має бути готовим до найгіршого сценарію.

Тож рішення США розмітити додаткові сили у Німеччині, Польщі та у Румунії є важливим елементом спільної політики Альянсу із стримування та оборони.

Про це сьогодні у Брюсселі під час пресконференції за підсумками зустрічі з прем’єр-міністром Північної Македонії Дімітаром Ковачевскі заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє Укрінформ.

«Ми віддані пошуку політичного рішення для цієї кризи. Але ми маємо бути готовими до найгіршого. Вчора США оголосили, що вони дислокують додаткові сили у Німеччині, Польщі та Румунії. Це потужний сигнал щодо зобов’язань США, який доповнює всі нещодавні внески Сполучених Штатів у нашу спільну безпеку, включаючи передання авіаносного ударного угруповання під командування НАТО у Середземномор’ї, а також виділення 8 500 військовослужбовців високої готовності для участі у Силах реагування НАТО», - сказав керівник Альянсу.

Він зауважив, що, в якості відповіді на новітні загрози у сфері безпеки та реагуючи на військове нарощування Росії вздовж кордонів України, союзники вже підвищили готовність Сил реагування НАТО, та оцінюють можливості для розміщення додаткових бойових груп.

«Я також вітаю всі нещодавні дії союзників, спрямовані на посилення політики стримування й оборони Альянсу, із залученням більшої кількості військ, кораблів й літаків. НАТО з’єднує разом Європу та Північну Америку, які готові зустріти поточну кризу. Ми є сильними, рішучими та об’єднаними у нашій відповіді», - наголосив Столтенберг.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: