Україна і Туреччина підписали угоду про зону вільної торгівлі

Ердоган
Фото з відкритих джерел

Прем'єр-міністр України Денис Шмигань та міністр торгівлі Туреччини Мехмет Муш підписали угоду між урядами двох країн про вільну торгівлю.

Підписання відбулося під час візиту в Україну президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана, повідомляє BBC.

Угоду напередодні схвалив кабінет міністрів України. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль назвав її історичною.

«Укладення угоди сприятиме активізації торгівлі між Україною та Турецькою Республікою, зростанню експорту, створенню нових робочих місць, трансферу технологій, обміну досвідом, створення сприятливих умов для забезпечення покращення доступу товарів та послуг на ринки України та Туреччини», - сказав він на засіданні уряду.

Як розповіла міністр економіки Юлія Свириденко, основа угоди - обнулення Туреччиною мит на понад десять тисяч товарних позицій, «що становить 95% загальної кількості товарів».

Крім того, ще на 1,3 тисячі товарних позицій діятимуть товарні квоти або зменшення мит.

«Ми експортуємо до Туреччини 1 100 позицій, а завдяки підписанню цієї угоди ми їх розширюємо до 10,337 тис., які ввозитимуться без мита», - зазначила Свириденко.

Юлія Свириденко також звернула особливу увагу, що в рамках угоди про ЗВТ Україна зберегла право застосовувати мито на експорт металобрухту: «У нас були пункти, які були особливо чутливими для українських підприємців... Насамперед це застосування експортного мита на металобрухт. Ми залишили за собою право застосовувати це мито. У той же час Туреччина відкриває внутрішній ринок для нашого металу».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: