Україна може отримати нову партію турецьких безпілотників

Байрактар
Фото з відкритих джерел.

Глава Управління зв’язків із громадськістю адміністрації Ердогана Фахреттін Алтун заявив, що Туреччина не відступить від запланованих збройових угод з Україною, включаючи можливий продаж додаткових безпілотників.

«Військова співпраця між Анкарою та Києвом не спрямована проти Росії і не буде перервана на догоду їй», - сказав він у інтерв'ю для Bloomberg, повідомляє НВ.

Алтун також наголосив, що угоди, які Туреччина уклала чи ще укладе з Україною, не пов'язані безпосередньо з поточною кризою за участю Росії.

Він додав, що Київ та Анкара хочуть збільшити обсяг торгівлі до 10 млрд доларів на рік.

«Турецькі поставки в Україну минулого року відбувалися харчовим текстилем та машинами, включаючи літаки та наземні транспортні засоби, а також сталлю та чавуном», - йдеться у матеріалі видання.

За словами Алтуна, у відносинах Туреччини та України «є щось більше, ніж просто експорт».

«Для України безпілотні літаки та турецьке партнерство є життєво важливими для захисту її території від Росії. З іншого боку, Туреччина бачить можливість спільного виробництва ракет для запуску в космос та передачі нових за технологією двигунів, що є ключовим місцем для турецької оборонної промисловості», - резюмував він.

У жовтні минулого року Україна вперше застосувала на Донбасі ударні безпілотники Bayraktar TB2, які раніше закупили в Туреччині. Безпілотник ударив по батареї російських бойовиків, яка обстріляла село Гранітне та зруйнувала будинки мирних жителів. Через обстріл з боку найманців РФ загинув один український військовий.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: