В Україні вироблятимуть турецькі «Байрактари»

Ердоган
Фото: ОП.

Україна й Туреччина під час зустрічі президентів у Києві підписали угоду, яка розширює виробництво безпілотних літальних апаратів турецької компанії «Байкар» в Україні.

Як повідомляє Європейська правда, про це заявив президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з лідером Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом.

Він зазначив, що у розмові президентів приділили особливу увагу співпраці в авіаційній і оборонній промисловості, і це один з локомотивів стратегічного партнерства між країнами.

«Наша мета - реалізація конкретних проєктів, створення спільних підприємств, обмін досвідом, обмін технологіями.  Сьогодні укладена угода, яка суттєво розширить виробництво БПЛА компанії «Байкар» в Україні. Це нові технології. нові робочі місця і посилення обороноздатності України», - повідомив Володимир Зеленський.

За словами міністра оборони України Олексія Резнікова, передачається будівництво заводу в Україні для виробництва військових безпілотних дронів «Байрактар», які будуть обладнувати двигунами українського виробництва.

Також мають створити навчальний центр для підготовки фахівців з управління «Байрактарами» різних категорій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: