Врятувати життя: у Львові провідні кардіохірурги зі США оперують дітей з важкими вадами

272958182_2494270507375073_362096029553926785_n

У Львові вже вдруге перебуває місія благодійної організації Novick Cardiac Alliance.

Група медиків зі США та інших країн у складі 11 осіб впродовж 9 днів безкоштовно оперувала у Львові дітей з вадами серця. Хірургічні втручання американські фахівці робили у дитячій лікарні, що на вулиці Орлика разом із львівськими колегами.

Загалом медики провели 15 операцій. Серед них були важкі випадки, які не взялися лікувати інші клініки, зокрема й закордонні.

«Ми планували приїхати дещо пізніше, але побачили, що Україна переживає певний стрес через дії з боку сусідів, і ми свідомо прийняли рішення приїхати саме в цей час, зокрема і для того, щоб підтримати вас. Мені і моїм колегам з інших країн уже телефонували з наших посольств і рекомендували залишити Україну. У моїй команді є фахівці з різних країн, але коли я запропонував поїхати в Україну - жоден не відмовився», - розповів дитячий кардіохірург, засновник Novick Cardiac Alliance Вільям Новік.

Він прооперував уже близько 12 тисяч дітей побував із своєю місією в 35 країнах.

Як розповів дитячий кардіохірург Першого медичного об’єднання Львова Віталій Петров, вік пацієнтів коливався від першого місяця життя до 12 років.

«Під час цієї місії була виконана низка складних операцій, наприклад, пластика клапанів. Це втручання на клапанах у такий спосіб, щоб вони могли функціонувати в подальшому, коли дитина підростатиме. Це вважається одним із дуже складних втручань. Також це були інші втручання при складних вадах серця», - розповів Віталій Петров.

Усі операції, а також розхідні матеріли є безкоштовними. Крім того, оглянули дітей, які були прооперовані під час попередньої місії.

«Багато батьків приїжджають до нас на консультацію, щоб почути так звану «другу думку» фахівців. Це дає можливість обрати  краще лікування. Загалом було проконсультовано 40 пацієнтів. Також можна отримати високоякісні медичні препарати, які не завжди доступні в Україні або є дуже дорогими», - додав Віталій Петров.

За словами директора Дитячої лікарні Першого медичного об’єднання Львова Івана Міськіва, така місія важлива не лише самими операціями, а й досвідом, який отримують наші медики.

«Це не лише самі операції, але й навчання кардіологів, анестезіологів, всіх супутніх служб, зокрема логістики. Також це стандарти дитячої кардіохірургії американської школи, яка є найкращою у світі. Тобто нашим колегам не потрібно їхати на стажування за кордон – стажування приїхало до нас», – розповів Іван Міськів.

Він сподіваються до приїзду наступної місії облаштувати відділення дитячої кардіохірургії.

«Відділення дитячої карідохірургії мало б мати у своєму складі окрему операційну та реанімаційну. Сподіваюся, що ми зможемо організувати так, що це відділення функціонуватиме окремо від інших служб, і під час наступної місії операції уже проводитимуться у новому відділенні. В Україні потреба у дитячих кардіохірургічних операціях становить близько 5 тисяч на рік для Львова – це понад 200 операцій. Але  оскільки в Західній Україні дитяча хірургія є лише у нас, то ця цифра буде значно більшою», - розповів директор лікарні.

Наступна місія Novick Cardiac Allianceу Львові попередньо планується на першу половину травня.

Володимир ГАЛЕЧИК

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: