Львівські студенти вийдуть на акцію протесту проти очільника МОН Сергія Шкарлета

шкарлет7

4 лютого у Львові відбудеться акція протесту «Міністр — тимчасовий, Могилянка — вічна», на якій студенти вимагатимуть звільнити міністра освіти Сергія Шкарлета.

Акцію анонсувала громадська організація «Українські Студенти за Свободу» на своїй фейсбук-сторінці.

Як зазначають організатори, причиною акції є відмова Міністерства освіти підписати договір з переможцем виборів на посаду президента Києво-Могилянської Академії та оголошення нового конкурсу.

Ці дії є порушенням чинного українського законодавства про освіту, адже у МОН немає повноважень не визнавати результати виборів.

У відповідь на дії міністерства студенти Києво-Могилянської Академії оголосили страйк, їх підтримали викладачі, громадські діячі, депутати та студенти інших університетів, зокрема одеських.

«Сергій Шкарлет був призначений на посаду міністра освіти, попри численні протести студентської та викладацької спільноти. За час на посаді він лиш підтвердив, що є людиною, яка сповільнює розвиток освіти. Міністр-плагіатор ігнорує порушення прав студентів, виступає проти НАЗЯВО, а тепер ще й намагається втрутитися в автономію університетів», — коментує Кирило Димов, президент громадської організації «Українські Студенти за Свободу».

Акція відбудеться 4 лютого о 18:00 біля Міської Ратуші

Організатори: ГО «Українські Студенти за Свободу» та Парламент Студентів УКУ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: