МОН скасувало наказ про перевибори у Могилянці

61420564-660x440
Фото з відкритих джерел

Міністерство освіти і науки скасувало наказ про повторний конкурс на посаду президента Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Про це повідомили у відомстві увечері третього лютого.

Рішення ухвалили «за результатами узгоджувальної наради під головуванням прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, за участю голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука, міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, народних депутатів України, представників Національного університету «Києво-Могилянська академія».

Напередодні Шмигаль повідомив, що Міністерство освіти та науки скасує наказ про повторний конкурс на зайняття посади президента НУ «Києво-Могилянська академія».

Нагадуємо під час другого туру виборів президента Академії 27 січня до приміщення, де відбувалося голосування, увірвалися невідомі люди в масках і поцупили скриньку для голосування. Крім того, вони встигли залити зеленкою ще одну скриньку для голосування. Другого лютого Шкарлет заявив, що міністерство не визнаватиме результати виборів, адже спостерігач від МОН зафіксував грубе порушення виборчого процесу. Представники студентського самоврядування оголосили безстроковий страйк, а частина університетської спільноти заявила, що в міністерства немає повноважень не визнавати результати виборів.

На сайті міністерства того ж дня з’явилось оголошення про повторний конкурс для кандидатів у президенти НаУКМА.

2020 року перед голосуванням у Верховній Раді про призначення Шкарлета міністром спільнота Могилянки зверталась до народних депутатів не призначати його міністром освіти через виявлені ознаки плагіату в його наукових роботах.
Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, яку очолював Квіт, у жовтні 2020 року дало офіційний висновок, що в 4 публікаціях Шкарлета є плагіат – запозичення чужої роботи без вказування імені автора. Міністр натомість спрямував позов до суду на НАЗЯВО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: