Розвага на вихідні: 6 комедій про диктаторів

5a58a01a370f2c16528b460b
Фільм: "Смерть Сталіна"

Більшість з цих фільмів лише частково базуються на справжній історії, але вони хороша можливість що б посміятись над тими, кого боялися мільйони. 

Більшість з цих фільмів лише частково базуються на справжній історії, але вони хороша можливість що б посміятись над тими, кого боялися мільйони.

ІА Дивись.info підготувала добірку фільмів про диктаторів.

«Смерть Сталіна» (2017) 

Події розгортаються у Москві у 1953 році. За зачиненими дверима помирає Йосиф Сталін. У його руках була зосереджена безмежна влада над усією країною. Замість глибокої скорботи, яка охопила усіх радянських громадян, наближені до Сталіна особи мають зовсім інші почуття. Кожен приміряє на себе роль наступного лідера величезної держави. А для деяких мова навіть не про потенційно владу, а про можливість вийти з цієї круговерті інтриг живим.

Кадр з фільму.

«Великий диктатор» (1940)

Сюжет картини бере свій початок в період Першої світової війни. Головний герой фільму – єврейський хлопець-цирульник бореться в лавах армії своєї держави Таменії. Якось, під час одного з боїв, він рятує життя льотчику Шульцу, але в результаті досить жорсткого приземлення ударяється головою, втрачає пам'ять і довгий час знаходиться в лікарні. Минали роки, війна давно вже закінчилася, і в Таменії приходить до влади диктатора Аденоїди Хінкель, який ненавидить євреїв і дуже схожий на того самого єврейського хлопця. Хінкель жадає завоювати весь світ, а в цей час цирульник виходить з лікарні, і ні про що не підозрюючи, намагається налагодити старе життя. Однак попереду його чекають неймовірні пригоди.

Кадр з фільму.

«Інтерв'ю» (2014)

Дія стрічки будується навколо успішного ведучого ток-шоу «Skylark Tonight» Дейва Скайларка і його продюсера Аарона Рапопорта. Виявляється, що одним з фанатів шоу є північнокорейський лідер Кім Чен Ин, і парі вдається домогтися з ним інтерв'ю. Цей крок міг стати початком їхньої кар'єри в серйозній журналістиці, але пару вербує ЦРУ, яке дає їм завдання вбити диктатора.

Кадр з фільму.

«Банани» (1971)

Боязкий Філдінг Мелліш закохується в політичну активістку Ненсі, але вона вважає за краще його не помічати: більше за романтичну інтрижку її цікавить революція в Сан-Маркосі, одній з «бананових» республік, населення якої страждає від гніту диктатора. Ненсі вирішує назавжди розлучитися з ним: войовничій дівчині здається, що її обранець вже точно не повинен бути «ганчіркою». І тоді Філдінг має намір використовувати будь-які методи, щоб завоювати норовливу Ненсі: він знаходить форму в стилі Фіделя Кастро, чіпляє фальшиву руду бороду і перетворюється на полум'яного революціонера. І зовсім випадково стає президентом Сан-Маркосу.

Кадр з фільму.

«Диктатор» (2012)

Герой фільму адмірал-генерал Аладін - правитель африканської країни Вадії. Він дуже жорстокий правитель, адже постійно пригнічує свій народ і позбавив його будь-яких прав. Одного разу його змушують приїхати в США на міжнародний саміт ООН. Коли Аладін прибуває в штати, то його викрадають невідомі і замінюють на двійника, за допомогою якого хочуть затвердити нову конституцію, а з нею і демократичний лад у Вадії. Аладіну вдається втекти і він наполегливо намагається повернутися до влади, однак його ніхто не впізнає, адже йому зголили бороду.

Кадр з фільму.

«Гарячі голови-2» (1993)

У центрі історії опиняється Топпер Харлі-професійний військовий льотчик у відставці, який живе в буддійському монастирі, намагаючись знайти власне життєве призначення. Однак Центральне розвідувальне управління не дає герою спокійно відпочити, оскільки потребує досвідченого солдата, якому належить очолити рятувальну операцію в Іраку. Не проявляючи особливого бажання, Топпер все ж погоджується покинути затишний монастир і вирушити в Ірак, щоби врятувати заручників, захоплених Саддамом Хусейном.

Кадр з фільму.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: