Стало відомо коли до України прибуде перша партія допомоги від Польщі

польща
Фото ілюстративне

Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький повідомив, що першу партію військової допомоги буде доставлено в Україну наступного тижня.

Про це глава польського уряду заявив під час пресконференції в п'ятницю на оборонному підприємстві «Тарнув» (південь РП), що входить до складу Польської групи озброєнь (PGZ), передає Укрінформ.

«Cьогодні для того, щоб наш український сусід міг краще оборонятися, ми передаємо Україні оборонне озброєння – кількадесят тисяч артилерійських снарядів, передаємо також міномети та гранатомети», – сказав Моравецький.

Він підкреслив, що в національних інтересах Польщі та ЄС – безпечна Україна.

Польський прем'єр наголосив, що тиск і агресія з боку Росії зростає, відтак країна, проти якої спрямована ця агресія, має захищатися.

«З українського боку ми бачимо рішучість у справі оборони», – констатував Моравецький.

За його словами, часом не вистачає озброєння для захисту. Відтак, Польща намагатиметься швидко й ефективно надати цю військову допомогу Києву. Він додав, що міномети і гранатомети постачатимуться в Україну з оборонного підприємства «Тарнув». Водночас інше озброєння та боєприпаси постачатимуться в Україну з інших місць Польщі.

У свою чергу, директор оборонного підприємства «Тарнув» Генрик Лабендзь поінформував, що з цього заводу буде поставлено в Україну легкі міномети калібру 60 мм, а також гранатомети. Він додав, що це добре перевірене озброєння. Зокрема, 650 одиниць цього озброєння було поставлено на озброєння військ територіальної оборони Польщі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: