Від початку року львівські правоохоронці притягнули до відповідальності понад 500 нетверезих водіїв

поліція
фото з відкритих джерел

Протягом січня на Львівщині відбулося 20 ДТП за участю нетверезих водіїв. Співробітники поліції Львівщини склали 559 адмінпротоколів.

Про це повідомляє поліція Львівщини.

Минулого року набув чинності закон № 1231 щодо посилення відповідальності за порушення Правил дорожнього руху, який передбачає збільшення штрафу за керування у стані алкогольного сп’яніння.
Зокрема, за таке правопорушення, вчинене вперше, передбачено штраф у розмірі 17 тисяч гривень з позбавлення права керувати транспортним засобом на один рік, за повторне правопорушення протягом року – 34 тисячі гривень з позбавленням права керування на три роки, а за порушення, вчинене втретє протягом року, - 51 тисяча гривень штрафу з позбавленням права керування на 10 років із конфіскацією транспортного засобу.
Крім того, минулого року Кримінальний кодекс було доповнено ст.286-1 , що передбачає кримінальну відповідальність для нетверезих водіїв, з вини яких потерпілі загинули або отримали тяжкі тілесні ушкодження важкого чи середнього ступеня тяжкості. Правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до дванадцяти років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: