Танки, "Гради", гаубиці: ОБСЄ фіксує скупчення техніки бойовиків на Донбасі

tank-ordlo-840x441

Російсько-окупаційні війська продовжують ігнорувати домовленості, досягнуті 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи.

Від початку доби з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню, повідомляють у пресслужбі ООС.

У бік ВОДЯНОГО Донецької області окупанти відкривали вогонь з ручних протитанкових гранатометів.

Неподалік ПІСКІВ російські найманці обстрілювали позиції українських захисників з автоматичних станкових гранатометів.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил внаслідок дій ворога немає.

Завдяки зусиллям наших воїнів, рубежі українських підрозділів залишилися незмінними.

Підрозділи Об’єднаних сил контролюють ситуацію та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації.

Українська сторона СЦКК повідомляє про чергові факти порушень Мінських домовленостей з боку збройних формувань Російської Федерації на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей.

Протягом минулої доби додатково виявлено та зафіксовано розміщення на тимчасово окупованій території 178 одиниць військової техніки «2 армійського корпусу» збройних формувань РФ, яка розміщена з порушенням Мінських домовленостей. Зокрема:

• з порушенням лінії відведення в районах:

ПЕРЕМОЖНЕ (19 км від лінії зіткнення) – РСЗВ (1 одиниця); самохідна гаубиця (2 одиниці); буксирувані гаубиці (2 одиниці);

ХРУСТАЛЬНИЙ (56 км від лінії зіткнення) – РСЗВ (21 одиниця);

БІЛЕ (22 км від лінії зіткнення) – самохідні гаубиці (2 одиниці); буксирувані гаубиці (4 одиниці);

• з порушенням районів зберігання в районах:

МИРНЕ (28 км від лінії зіткнення) – танки (29 одиниць); буксирувані гаубиці (12 одиниць); самохідні гаубиці (8 одиниць); протитанкові гармати

(6 одиниць);

КРУГЛИК (31 км від лінії зіткнення) – танки (32 одиниці);

ПЕРЕМОЖНЕ (19 км від лінії зіткнення) – танк (1 одиниця);

• військова присутність в зоні безпеки в районах:

МИРНЕ (28 км від лінії зіткнення) – ББМ (50 одиниць); броньовані командно-штабні машини (6 одиниць); траншейна машина (1 одиниця); зенітну установку (1 одиниця).

Робота СММ ОБСЄ на тимчасово окупованих територіях супроводжувалась перешкодами з боку збройних формувань Російської Федерації. Так, на блокпості біля ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ представники збройних формувань не пропустили патруль Місії до населеного пункту. Унаслідок цього спостерігачі не змогли провести оцінку місць знаходження засобів вогневого ураження в цьому населеному пункті.

Також, БПЛА СММ малого радіуса дії зазнавали впливу засобів РЕБ перешкод сигналу GPS під час польотів над ділянками в районах ПЕТРІВСЬКЕ та БЕРЕЗІВСЬКЕ. Біля ВЕРХНЬОШИРОКІВСЬКЕ, апарат зазнав впливу перешкод сигналу GPS збоку ЗФ РФ, після чого був втрачений контроль. Патруль Місії ОБСЄ БПЛА повернути не змогли.

Також, 05.02.2022 у результаті застосування противником засобів РЕБ безпосередньо на лінії зіткнення, був втрачений БПЛА СММ ОБСЄ. Зафіксовані порушення з боку ЗФ РФ свідчать про систематичне створення ними передумов для подальшої ескалації напруження.

Підрозділи Об’єднаних сил тримають ситуацію під контролем та продовжують виконувати завдання з відсічі і стримування збройної агресії РФ. Збройні Сили України дотримуються Мінських домовленостей та відкривають вогонь виключно у тих випадках, коли дії російських окупаційних військ створюють загрозу для життя і здоров’я українських воїнів та мирних громадян.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: