Медичні видатки на боротьбу з коронавірусом перевищили сто мільярдів гривень

лікарня
ілюстративне фото

Видатки на українську медицину, зумовлені пандемією коронавірусу, за два роки сягнули понад 100 млрд грн.

Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

«Мінфін відзвітував про загальні видатки держбюджету на боротьбу з коронавірусною хворобою у 2021 році. Було витрачено 46,4 млрд грн. З них найбільше – на послуги екстреної та стаціонарної медичної допомоги пацієнтам з COVID-19 (22,4 млрд грн) та на закупівлю вакцин (11,4 млрд грн)», – зазначив Радуцький.

За його словами, 2020 року на боротьбу з коронавірусом використали 23,8 млрд грн з «ковідного» фонду та 21 млрд грн фінансування від Національної служби здоров’я. «Загалом – майже 55 млрд грн. Зокрема, було профінансовано виплату надбавок медикам на 5,5 млрд грн, додав голова комітету.

Радуцький наголосив, що «загалом за два роки пандемії держава витратила на підтримку медичної сфери колосальні кошти – понад 100 млрд грн».

З його слів, якщо додати витрати за іншими бюджетними програмами, наприклад, забезпечення медичних закладів кисневими станціями, виплата лікарняних, субвенція місцевим бюджетам, підтримка бізнесу, який зазнав збитків під час пандемії, то сума виходить ще більшою.

«На цей рік у держбюджеті передбачено понад 22 млрд грн на оплату медичних послуг для лікування COVID-19. Ще 2,6 млрд грн закладено на придбання вакцин. Але під час перерозподілу надходжень до бюджету будуть виділені додаткові суми», – наголосив Радуцький.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: