Netflix придбав права на показ фільму Олега Сенцова

sentsov
фото з відкритих джерел

Стримінговий гігант придбав права на кримінальну драму «Носоріг».

Про це повідомив режисер фільму Олег Сенцов на своїй сторінці у Фейсбуці.

Вже наприкінці весни «Носоріг» стане одним із небагатьох українських фільмів на сервісі.

Також картину транслюватимуть на телеканалах за кордоном. Зокрема, у Великобританії, Франції, Італії тощо. Він знятий у 2021 році у ко-продукції України, Польщі та Німеччини. Світова прем'єра фільму відбулася 9 вересня 2021 року у конкурсній програмі Orizzonti / Горизонти 78-го Венеційського кінофестивалю.

В Україні фільм можна буде подивитися у кінотеатрах з 17 лютого.

Історія кінострічки розгортається у 1990-ті в Україні. Головний герой — бандит на прізвисько Носоріг втрапляє у лещата українського кримінального світу та починає свій кривавий шлях, що приводить його зовсім не туди, куди він очікував.

Олег Сенцов — український кінорежисер, сценарист та письменник, громадський активіст, політв'язень. 10 травня 2014 року співробітники російських окупаційних силових структур затримали Олега Сенцова, Геннадія Афанасьєва, Олексія Чірнія та Олександра Кольченка в Сімферополі. Їм було звинувачено у підготовці терористичного акту.

Перебував у місцях несвободи з травня 2014 роки, оголошував і тримав з ризиком для життя довготривале голодування. За надуманими та сфальсифікованими звинуваченнями засуджений російським судом до 20 років суворого режиму у так званій справі «кримських терористів».

Російська Федерація примусово позбавила Олега Сенцова громадянства України і назвала його громадянином Росії.

У червні 2018 почалася глобальна акція підтримки політв’язня #SaveOlegSentsov. В рамках акції сотні тисяч людей взяли участь в ходах, мітингах, демонстраціях, зверненнях, в соціальних мережах, телеефірах, в рамках культурних подій. Звільнити політв’язнів вимагали кінематографісти і діячі культури з різних країн. Також політв’язня номінували на Нобелівську премію миру.

Олег Сенцов провів в політичному ув’язненні понад 5 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: