Після операції роботом Da Vinci у Львові завагітніла жінка

273009532_2499688383499952_5271553034036924532_n
Фото: Перше ТМО Львова

Жінка, якій проблему з безпліддям допоміг «вирішити» робот Da Vinci, чекає на дитину. Пацієнтка завагітніла через п'ять місяців після операції.

Про це розповіли у Першому територіальному медоб'єднанні Львова.

«Гінекологічну операцію з допомогою роботичної системи Da Vinci 19-річній пацієнтці з Тернопільщини наші спеціалісти виконали торік у липні. Вона стала першою такою в Україні», - йдеться в повідомленні.

Жінка звернулася до медиків із скаргами на постійний тазовий біль, порушення менструального циклу. Серед озвучених проблем було і те, що вона не може завагітніти.

«Гінекологи тоді виявили дермоїдну кисту правого яйника. Це доброякісне пухлинне утворення, переважно вроджене, яке у більшості випадків потрібно видаляти. Щоб зробити це максимально якісно і малотравматично, наші гінекологи спільно з хірургами застосували роботичну систему Da Vinci», - пояснили медики.

Використання мікроінструментів та 3D-зображення високої чіткості дозволили ювелірно видалити кисту за допомогою лише декількох маленьких проколів. А головне – спеціалістам вдалося зберегти яйник.

Днями пацієнтка під час планового візиту до Першого медичного об’єднання Львова потішила гінекологиню: вона вагітна. Термін – сім тижнів. Від операції до вагітності минуло усього 5 місяців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: