У Чорнобильській лікарні запрацював новий діагностичний кабінет

6b5a6e13a12cdcc3b7f9a90ad50610ed

Затишний інтер’єр, меблі, барвистий декор – кабінет функціональної діагностики у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі після реконструкції став комфортнішим та більш функціональним.

Щороку тут дітям робили майже 8000 електрокардіограм та спірометрій. Кімнату, у якій спостерігають за станом здоров’я маленьких пацієнтів, відремонтували завдяки пожертвам учасників торішнього благодійного велопробігу «Кручу педалі, щоб вони жили», повідомляє ЛОР.

Велопробіг ініціювали благодійний фонд «Запорука», разом з артистом Арсеном Мірзояном.

На капітальну реконструкцію зібрали – 450 тис. грн, ремонтні роботи в приміщенні тривали близько року.

«Під час лікування онкологічних, орфанних (рідкісних) хвороб, муковісцидозу, системних запальних хвороб медики Центру проводять регулярне інструментальне спостереження за станом дитини. Прийняття клінічного рішення напряму залежить від результатів діагностичного обстеження. На основі отриманих даних лікарі встановлюють діагноз, визначають подальше лікування та оцінюють його перебіг», - розповідає завідувачка відділення діагностики ЗУСДМЦ Оксана Очеретна.

Наступний велопробіг «Кручу педалі, щоб вони жили» запланований на 4 червня. Він традиційно відбуватиметься у Львові. Цього разу на залучені кошти організатори планують придбати медичне обладнання для лікарні.

Зауважимо, що у 2022 році усі охочі можуть придбати квиток на велопробіг, використавши кошти з картки єПідтримка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: