Естонія передала Україні мобільний польовий шпиталь

Globalfors-Seyyar-Hastane-Rol-2
Фото: Globalforse

Сьогодні, 8 лютого, Естонська Республіка передала Збройним Силам України мобільний польовий шпиталь Role 2. 

Сьогодні, 8 лютого, Естонська Республіка передала Збройним Силам України мобільний польовий шпиталь Role 2.

Про це повідомляє Міноборони України.

Українській делегації було урочисто передано символічного ключа від мобільного польового шпиталю.

«Для нас дуже важлива допомога у сфері військової медицини. В Україні восьмий рік триває російсько-українська війна. За цей час загинуло 13 тисяч українських громадян. Ще 30 тисяч були поранені під час цієї війни. І, судячи з усього, Путін не збирається цю війну припиняти. Ми високо цінуємо ту допомогу, яку нам надає Німеччина та Естонія в лікуванні наших поранених та в сфері військової медицини. Разом з тим ми б хотіли, щоб поранених було менше, а тому сподіваємося, що разом з цією допомогою будуть розблоковані закупівлі зброї для України в Агенції НАТО з підтримки та постачання», — говорить заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

У свою чергу, Міністр оборони Естонської Республіки Кейл Лаанет висловив слова підтримки Україні у її непохитній позиції у відстоюванні суверенітету та територіальної цілісності, а також у євроатлантичних прагненнях нашої держави.

Україні передано мобільний польовий шпиталь Role 2 виробництва Естонії для прискореного розгортання та використання в польових умовах, який забезпечує надання медичної допомоги на рiвнi бригади. Усi модулі потребують 20 хвилин часу на розгортання та згортання. Вони можуть використовуватися по одному, а також разом для обладнання польового шпиталю.

Польовий госпіталь Role 2 може надавати велику передову медичну допомогу. Включаючи інтенсивну терапію, великі палати та розширене життєзабезпечення. Лікарні Role 2 мають стоматологічі установами, а також радіологічні та лабораторними відділеннями.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: