Львівські лікарі розповіли про симптоми коронавірусу у дітей

Tiny hand of son and big hand of dad
Фото: depositphotos

У львівській дитячій лікарні на Орлика нині лікується 80 діток з коронавірусом, з них троє — у реанімації.

Видозмінені штами коронавірусу вражають діток дедалі частіше, кажуть медики Першого територіального медичного об'єднання Львова.

Там розповіли про найпоширеніші сиптоми.

«Сухий кашель. На термометрі 39. Висока температура, яку батькам п’ятимісячної Яночки не вдається збити самостійно й вони викликають швидку. У лікарні тест підтвердив, що в дитинки ковід. Схожі симптоми – одна із найчастіших причин госпіталізацій малечі до дитячої лікарні Першого медоб’єднання Львова», - йдеться в повідомленні.

Мама дівчинки зізнається, що було страшно від стану донечки.

«Багато-хто говорив мені: «Збивайте, збивайте температуру. А на ранок буде видно». Але ні, я боялася за дитину. Ми зібралися в лікарню. Мені буде спокійніше, якщо дитину огляне лікар, який знає, що потрібно робити, а не ми будемо вигадувати чергові методи лікування та прислухатися до різних порад», - говорить жінка.

Медики нагадують: висока температура, яку не вдається збити, утруднене дихання, загальна слабкість, блідість шкірних покривів та раптова зміна загального стану дитини – симптоми, які свідчать про обов’язкову госпіталізацію. Якщо таких серйозних ознак та супутніх захворювань у вашого малюка немає, можна лікуватися вдома при постійному зв’язку з лікарем.

Зараз Яна добре їсть, спить і готується до виписки. Після тижня лікування вона нарешті повертається додому, додають там.

І радять якомога швидше звертатись до лікарні, якщо у діток спостерігаються тривожні симтоми.

Головне фото: depositphotos

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: