У 13-річної дівчинки з Львівщини, якій лікували кашель, виявили пухлину у грудях

273618511_3894937940730500_6394405722337857617_n
Фото: Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр

Львівські хірурги вирізали пухлину 13-річній дівчинці, яка заважала їй дихати. Операція тривала чотири години.

Про це розповіли на сторінці Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру.

«Хвороба почалась із легкого покашлювання і незначного підйому температури. Крім цього, дівчинку більше нічого не турбувало. Медикаментозне лікування кашлю, призначене сімейним лікарем, не допомогло. Дитина, яка до цього часу не мала проблем із здоров’ям, перестала ходити у школу через утруднене дихання. До лікарні дівчинка потрапила у важкому стані: вона задихалась і постійно потребувала кисню. Під час УЗД-обстеження у районній лікарні виявили пухлину, яка стискала дитяче серце і легені», - кажуть медики «Чорнобильської» лікарні.

Тератома переднього середостіння – такий діагноз підтвердили медики ЗУСДМЦ після проведеної біопсії та гістологічного обстеження. Це доволі рідкісне захворювання, яке можуть діагностувати у різному віці.

Оперувати дитину вирішили із застосуванням методу ESP-блоку (erector spinae plane block) - рідкісна анестезія для контролю болю в післяопераційному періоді.
Наші медики уже мають успішний досвід проведення таких втручань – лише у минулому році схожі операції провели трьом пацієнтам.

«Сьогодні дівчинка одужала, почувається добре, має гарний апетит і хороший настрій, щодня надуває кульки, розробляючи легені, і каже, що дуже скучила за своїми братиком та сестричкою. На дитину ще чекає тривалий період реабілітації, проте наші лікарі роблять все можливе, щоб дитина швидко повернулась до звиклого життя», - додали у лікарі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: