В Україні в середньому щодоби помирають 170 людей від коронавірусу, — KSE

ковід
Ілюстративне фото

В Україні почала зростати смертність від коронавірусу: в середньому за добу помирає 170 осіб.

Про це сьогодні повідомив керівник Центру економіки охорони здоров'я Київської школи економіки (KSE) Юрій Ганиченко на брифінгу восьмого лютого, передає УНІАН.

«Ми маємо зростання захворюваності в Україні, але з меншими темпами. Цього тижня маємо плюс 25% зростання. Очікуємо подальшого сповільнення зростання темпів, але ще поширення захворюваності буде зростати. Очікуємо, що у найближчі два тижні буде продовження зростання до 55 тисяч випадків на піку за окрему добу. Госпіталізації також незначно, але сповільнюються, а от смертність починає зростати на фоні того, що вже чотири тижні поспіль зростає захворюваність. Плюс 29% тиждень від тижня. Може зростати впродовж всього лютого», - сказав він.

Ганиченко додав, що наразі спостерігається перший тиждень спаду захворюваності в Європі, який спричинений масовим виходом великих європейських країн з піку захворюваності. За останній тиждень кількість виявлених випадків захворюваності в Європі зменшилася на 6%, у світі – на 15%.

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко заявляв, що у найближчі два тижні кількість нових випадків COVID-19 в Україні може зрости до 60 тис. осіб на добу.

Минулої доби в Україні виявлено 34 тис. 353 хворих на COVID-19. З коронавірусною хворобою учора госпіталізували 2 тис. 168 осіб, померли – 255.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: