Естонія готова прийняти до 20 тисяч біженців з України у разі вторгнення РФ

prapory

Якщо Росія повномасштабно вторгнеться в Україну, Естонія готова розмістити в себе дві тисячі біженців, якщо буде гостра потреба – до 20 тисяч.

Про це повідомляє ERR з посиланням на міністра соціального захисту країни Сігне Рійсало, передає Укрінформ.

«Ми не знаємо, як поведуть себе українці, якщо почнеться (повномасштабна – ред.) війна, і чи є Естонія тим місцем, куди вони хотіли б потрапити у першу чергу. Але, звичайно, ми маємо бути готові, і сьогодні ми досить добре підготовлені. У звичайний час Естонія готова прийняти в рамках міжнародного захисту до 100 осіб, але у разі надзвичайної ситуації ми маємо можливість забезпечити проживанням до 2000 осіб», - сказала Рійсало.

Вона вважає «малоймовірним» приїзд в Естонію великої кількості, до 20 тисяч українських прохачів притулку. «Але якщо вони будуть, ми, звичайно, шукатимемо для них додаткове житло. І ми активно над цим працюємо», – сказала міністр.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявляв, що у разі можливої ​​війни Росії проти України, Польща має бути готова до хвилі «навіть у мільйон» біженців з України, при цьому для українців «двері в Польщу будуть відчинені».

Водночас Моравецький наголосив, що він вірить у те, що вдасться запобігти вторгненню РФ в Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: